Organiseert de vereniging clinics voor groepen?

Ja, in de hal van de vereniging. Wanneer de hal beschikbaar is en er voldoende leden/instructeurs zijn, kan op afspraak een clinic georganiseerd worden.

Op welke moment in de week kan een clinic plaats vinden?

In verband met de beschikbaarheid van zowel de hal als leden/instructeurs vinden clinics bij voorkeur op de vrijdagavond of zaterdagmiddag/-avond plaats.

Hoeveel tijd van te voren moet de afspraak voor een clinic worden gemaakt?

Minimaal vier weken. Deze tijd is nodig voor het vinden van het benodigde aantal leden/instructeurs en het inplannen van de clinic.

Hoe groot mag een groep zijn?

In verband met het aantal schietbanen hanteren we alleen een bovengrens van circa veertig personen. Als niet iedereen gaat schieten kan de groep groter zijn. De groepsgrootte wordt afgesproken, want die bepaalt hoeveel leden/instructeurs er nodig zijn om de clinic succesvol te kunnen organiseren.

Hoe lang duurt een clinic?

Een clinic duurt standaard twee uur met halverwege een kleine pauze. Al naar gelang de wensen kan dit uitgebreid worden met tijd voor een bittergarnituur of een chinees-Indisch buffet.

Wat houdt een clinic in?

Bij aanvang van de clinic wordt in het kort het een en ander over het handboogschieten verteld, zoals: disciplines, soorten bogen, wedstrijdvormen, veiligheid en uiteraard het schieten met de boog. De groep wordt vervolgens verdeeld over een aantal schietbanen en bij elke baan staat een lid/instructeur van de vereniging om de schutters te begeleiden. De aanvangsafstand is circa zeven meter. Na een aantal series pijlen te hebben geschoten verlengen we de afstand tot twaalf meter. Als daar voldoende tijd en animo binnen de groep voor is wordt er een wedstrijdje geschoten, waarbij de punten worden geteld. De clinic wordt afgesloten met een ‘funshooting’.

Wat kost een clinic?

De prijs hangt af van de tijdsduur, die wordt afgesproken, het gebruik van de barconsumpties en eventuele andere afspraken, die gemaakt worden.

Organiseert de vereniging kinderfeestjes?

Ja, in de hal van de vereniging, maar uitsluitend voor kinderen die lid zijn van de vereniging.

Op welk moment in de week kan een kinderfeestje gehouden worden?

Daar de groep kinderen vrijwel nooit groter is dan tien zijn twee leden/instructeurs voldoende en kan een kinderfeestje doordeweeks in de middag georganiseerd worden.

 

Is je vraag niet beantwoord? Stuur gerust een vraag via het contactformulier onderaan de pagina.

terug naar faq