Is er een aanwezigheidsplicht?

Nee. De hal is een aantal avonden en één ochtend per week open, zie hiervoor de openingstijden. Tijdens deze tijden mag je lekker komen schieten, wanneer het jou uitkomt. Houd hierbij wel rekening met wedstrijden.

Is er een vorm van corvee binnen de vereniging?

Alle volwassen leden worden geacht om per jaar 10 uur te besteden aan de vereniging. Dit kan door een paar bardiensten te draaien, of door te helpen op klusdagen of bij wedstrijden.

Hoeveel kost het om lid te zijn?

Het volledige lidmaatschap kost voor aspiranten (10-12 jaar) 86 euro per jaar, junioren (13-18 jaar) 116 euro per jaar en voor senioren (18 jaar en ouder) is het 162 euro per jaar. Het lidmaatschap kan direct in de hal geregeld worden, want er is geen wachtlijst.

Schutters die lid zijn bij een andere vereniging, kunnen ook bij ons komen schieten met een knipkaart. Een knipkaart kost 30 euro en daarmee kunnen ze 10 keer komen schieten.

Houdt de vereniging een minimum- en maximum leeftijd aan voor leden?

Omdat boogschieten met name een concentratiesport is, houdt de vereniging een minimumleeftijd aan van 10 jaar voor leden en geïnteresseerden. Maar voor de rest is boogschieten een sport geschikt voor jong én oud. Bogen kun je in alle soorten en maten krijgen, aangepast op persoonlijke wensen, dus ook de minder sterken onder ons kunnen prima boogschieten beoefenen.

Hoe kan ik mijn lidmaatschap opzeggen?

Je lidmaatschap zeg je op door een brief of een email te sturen aan aan de secretaris van onze vereniging. Deze email of brief moet tenminste voor 1 december bij de secretaris zijn. Je kunt de secretaris via het contactformulier bereiken. 

Wat zijn de bijkomende kosten?

Behalve het lidmaatschap en de aanschaf van het materiaal zijn er geen bijkomende kosten bij boogschieten. Voor wedstrijden kan wel een kleine vergoeding gevraagd worden.

Kan ik met mijn groep komen schieten?

Ja, de mogelijkheid is aanwezig om met groepen te schieten. 

Welke voorzieningen zijn er?

De schiethal is voorzien van een bar waar je iets kan drinken.

Schieten jullie ook wedstrijden?

Ja, maar wedstrijden zijn puur vrijwillig. Iedere schutter besluit zelf waar hij/zij zin in heeft. 

Is er opslagruimte voor het bewaren van eigen bogen op de vereniging?

Nee, bogen moeten zelf worden meegebracht en weer mee naar huis worden genomen.

Met welke soorten bogen mag ik schieten in de hal?

In de hal schieten we met handbogen. Hieronder vallen de compoundbogen, de recurvebogen en de traditionele houten bogen. Kruisbogen zijn niet toegestaan, omdat deze de schietwand te veel beschadigen.

 

Is je vraag niet beantwoord? Stuur gerust een vraag via het contactformulier onderaan de pagina.

terug naar faq